Matchen igår.

Jag tror jag inte har berättat hur det gick på matchen igår. Vi vann med 2-1 och såhära såg et ut:

Efter 1.45 får FBC en utvisning för upprepade slag. Vi har ett bra powerplay med ett par vassa avslut men FBCs målvakt håller tätt. Efter 5 minuters spel skapar vi ett ordentligt tryck mot deras mål med flera skott på mål. Till slut skjuter Linnea S ett skott och returen tas om hand av Felicia som trycker in 0-1! Efter detta spelar tjejerna ut FBC som knappt får låna bollen i första perioden. Jag kan inte räkna ett ordentligt avslut från FBCs sida utan bara ett par långskott som Emma lätt tar hand om. Detta var en av de bästa perioderna jag någonsin sett av dessa tjejer. Ståpäls på hela kroppen! Tyvärr drabbas FBC av en knäskada under den första perioden och spelaren får bäras av planen.

I andra perioden matas vårt spel något men vi har fortfarande det mesta av spelet. 1.53 in i perioden drar FBC iväg ett skott som blir en konstig lobb som går i mål till 1-1. Tror Emma var lite skymd där. Men vi bygger upp spelet igen och anfallen kommer men avsluten blir inte tillräckligt bra utan FBCs målvakt gör det bra och har lite flyt med studsande bollar som går utanför. 1-1 efter två perioder är inte rättvist men sånt är spelet.

I tredje perioden får vi en utvisning efter nio(!) sekunder för otillåten trängning. Vi klarar av boxplay bra, FBC har inga vassa avslut. Vi stressar deras backar bra och efter 5.27 slår en FBC-back en "indianare" dvs, en felpass rätt in i slotet, där tar Clara hand om bollen, tar ett par steg framåt och iskallt trycker in bollen i nättaket till 1-2 utan chans för målvakten. Stort jubel från den tillresta hejarklacken på läktaren! Nu försöker FBC öka farten på spelet och trycker på för att kvittera men avsluten går över eller utanför. Efter 13:40 får de upp ännu mer tryck och Emma gör en superräddning på ett hårt slagskott! Med ca 30 sekunder kvar plockar FBC ut målvakten men de lyckas inte göra nåt mål och vi håller undan tiden ut och vinner med 1-2! Det blir stående ovationer, applåder och jubel från läktaren efter matchen! mycket bra spelat tjejer. Som sagt var jag inte med eftersom jag redan spelat 2 matcher innan. puss!